LSP. Doet u mee? – Apotheek Dalem – Tilburg

Uw apotheek in Tilburg

Apotheek Dalem is uw vertrouwde full-service apotheek. Begin 2023 hebben wij ons klanttevredenheidsonderzoek gedaan en heeft u ons een ruime 8,5 gegeven! Een resultaat waar wij trots op zijn. Maar vooral de opmerkingen maakten ons erg blij. Een greep uit de opmerkingen:

 • "Het team staat altijd voor je klaar en denkt met je mee"
 • "Gelukkig hoef je niet zo lang te wachten"
 • "Vriendelijke gezichten en goede service"

Ook in 2024 staan wij weer voor u klaar met onze zorg. Met een nieuw logo, maar met dezelfde vertrouwde gezichten. Als zelfstandige apotheek zijn wij in staat snel met u te schakelen en zorg-op-maat te bieden, zonder dat een groot concern hierover zijn zegje moet doen. Snel, persoonlijk, gemakkelijk.

Onze services:

 • Gratis 24 uur per dag uw medicijnen ophalen in onze 24-uurskluis
 • Gratis bezorging
 • Wij vragen uw chronische recepten automatisch voor u aan
 • Altijd uw medicijndossier beschikbaar op computer of telefoon
 • U wordt altijd snel en vriendelijk geholpen.
 • U krijgt altijd een duidelijk bericht wanneer uw medicijnen weer klaar staan
 • Voor vragen of een gesprek met de apotheker kunt u altijd contact opnemen.
 • Op alle zelfzorgproducten standaard 5% korting.

Medicijnconsult

Voor een persoonlijk medicijnconsult bent u welkom in onze apotheek. Wij hebben hiervoor een aparte spreekkamer om uw privacy volledig te kunnen garanderen. De aparte spreekkamer is ingericht voor het bespreken van langere vragen, een uitgebreid medicijnconsult of delicate kwesties. U kunt hiervoor een afspraak maken met uw apotheek.

LSP. Doet u mee?

Vanaf 1 mei starten wij als apotheek met een extra campagne voor het Landelijk Schakel Punt (LSP). Het LSP is een communicatiesysteem voor zorgmedewerkers. Via dit systeem kunnen recepten gestuurd worden van arts naar apotheek, maar wordt ook een overzicht gegenereerd met wat wij als apotheek geleverd hebben aan u. Daarnaast worden ook allergieën via dit systeem gecommuniceerd.

Voor dit systeem heeft iedere zorgverlener expliciet toestemming nodig van u. Zo weet u altijd zeker wat er gedeeld wordt. Wel zo veilig.

Maar ik heb toch al toestemming gegeven?

Deze toestemming is per zorgverlener. Het kan dus voorkomen dat u al toestemming hebt gegeven bij de huisarts, maar nog niet bij de apotheek. Wij zullen u dit dan nog een keer vragen.

Wat gebeurt er als ik geen toestemming geef?

Zonder toestemming mogen wij wettelijk gezien niets doorgeven aan andere zorgverleners. Worst case-scenario: dus ook niet als u met spoed in het ziekenhuis belandt!

Hoe kan ik zien of ik al toestemming heb gegeven?

Via Volgjezorg.nl kan ingelogd worden (met DigiD) en krijgt u een duidelijk overzicht van de laatste zorgaanbieders die uw dossier geraadpleegd of gewijzigd hebben. Daarnaast vindt u een overzicht van alle zorginstanties waar u toestemming hebt gegeven.

Kan zomaar iedere zorgverlener in mijn dossier?

Nee, een zorgverlener kan alleen inloggen als zij ingelogd zijn met een zogeheten UZI-pas. Deze passen worden slechts uitgegeven aan BIG-geregistreerde zorgverleners. Een zorgverlener kan met zijn of haar pas vervolgens passen aanvragen voor zijn of haar personeel. Goed om te weten is dat iedere zorgverlener een eed heeft afgelegd waarin hij of zij geheimhouding zweert (het beroepsgeheim). Het zorgpersoneel heeft tevens een geheimhoudingsplicht.

Waar kan ik nog meer informatie vinden?
U kunt meer informatie krijgen via onderstaand filmpje:

Op Volgjezorg.nl kunt u een folder downloaden om alle informatie nog eens rustig na te lezen.

Hoe kan ik me aanmelden?

U kunt mondeling aan de balie aangeven dat u toestemming geeft voor het delen van uw gegevens. Wij verwerken dit dan direct in uw dossier. Maar u kunt ook een mail sturen door op onderstaande knop te drukken (Vergeet alleen niet uw naam en geboortedatum toe te voegen!):

Ja, ik geef toestemming voor het LSP